Smide

Konstsmide och brukssmide – folkligt smide
Jag jobbar efter kundens behov och önskemål. Ofta blir det reparationer och smide av trappräcken utomhus och inomhus samt renoveringar av gammalt smide.

Uppvisningssmide
Jag åker runt på lokala marknader och demonstrerar hur man smidde förr och har försäljning av konstsmide.

På gammalt sätt
Något av en dröm skulle vara att få starta upp gamla smedjor på bygdegårdar och museum. Hör gärna av dig om du nappar på idén.

Smideskurser
EH Svets & Smide håller kortkurser i folkligt smide. Detta gör jag i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Föllinge. Är du intresserad och vill veta mer om detta är du välkommen att höra av dig till mig!

Svets & smide
Svetsutbildningen gick jag på Lernia i Östersund och så kom jag in på en femdagars grundkurs i smide på Bäckedals folkhögskola. Sedan praktiserade jag i tre månader på Hult smide i Östersund och kom därefter in på en femveckors smideskurs på Bäckedals. Efter utbildningen fick jag jobb hos Hult smide i Östersund som smed, men hade inte släppt tanken på eget företag.

Eget företag
Jag jobbar som deltidsbrandman sedan 1996 och har då brandjour var tredje vecka hemma i Hotagen (Rötviken). Jag beslutade mig för att starta det egna företaget lite försynt för att syssla med på jourveckorna. Men då nya neddragningar kom och jag miste jobbet i Östersund blev EH Svets & Smide min arbetsplats på heltid. Men som vanligt när man bor i glesbygd så måste man vara flexibel och se möjligheterna så därför hyr jag även ut mig själv som snickare och smider mest på kvällarna.